Chiptuning

Chiptuning op maat!

Wilt u graag extra vermogen en koppel voor meer rijplezier? Wij kunnen voor u de motormanagementsoftware optimaliseren voor betere prestaties van uw benzine en/of diesel auto of bedrijfswagen. 

Interesse? Neem gerust contact op!

Bekijk uw vermogenswinst

Wat wij doen:

Chiptuning

Extra tuning opties

+ meer!

Maak gerust een afspraak!

Heeft u interesse in chiptuning? Neem dan gerust contact met ons op!

FAQ

Chiptuning is het aanpassen of beïnvloeden van de motormanagementsoftware. Hierbij worden de parameters van het motormanagementsoftware opnieuw afgestemd, maar dan met idealere waardes. Zo wordt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip dit gebeurt aangepast en geoptimaliseerd. De aangepaste parameters blijven binnen de, door de fabrikant opgegeven, grenswaardes.

De meeste moderne auto’s met een motormanagementsysteem, waarbij de motor door een Electronic Control Unit (ECU) wordt aangestuurd, kunnen voorzien worden van chiptuning.

Chiptuning geeft het beste resultaat bij (benzine of diesel) motoren met turbo, kompressor of G-lader.

De autofabrikant produceert grotendeels massaproducten die overal in de wereld dienen te werken. Ook onder de meest barre omstandigheden. Fabrikanten houden dan ook rekening met sterk wisselende brandstofkwaliteiten en slechte onderhoudsintervallen. In Europa zijn de brandstoffen en motorolie van uitstekende kwaliteit en wordt onderhoud goed uitgevoerd. Dat geeft ruimte voor chiptuning mét behoud van levensduur. Daarnaast komt het vaak voor dat eenzelfde motor later als sterkere versie op de markt verschijnt om de kooplust van rijders in ‘oude’ modellen op te wekken. In dat opzicht kunt u chiptuning dan ook gerust zien als een ‘update’ van een oudere en zwakkere versie.

Bij de moderne auto’s is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt bij onderhoudswerkzaamheden.
Mocht dit gebeuren, dan kunt u bij ons terecht om de tuning-software opnieuw te plaatsen. Houd er rekening mee dat wij hiervoor kosten in rekening brengen.

De vermogenswinsten worden uit de fabrieksmarges van uw auto gehaald. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden:

Rijd de auto goed warm. Hiermee bedoelen wij niet alleen de temperatuur van het koelwater maar juist het feit dat de olie op bedrijfstemperatuur is. Deze is meestal na 10 minuten rijden op de snelweg op bedrijfstemperatuur.

Daarnaast is goed onderhoud van groot belang. Geef de auto op tijd een onderhoudsbeurt. Gebruik kwalitatief goede olie. De voorkeur gaat uit naar vol-synthetisch. Peil regelmatig de olie. De turbo wordt gekoeld door de motorolie en draait 150000 omwentelingen p/minuut. Olie is daarom een zeer belangrijke factor om de turbo in goede conditie te houden.

Bij ons krijgt u standaard 5 jaar garantie op onze software. 

Wij geven géén garantie op motor of aandrijflijn.

Contact

Handelsweg 5

5331 PS, Kerkdriel

Tel: +31 (0)6 52 45 14 42

Mail: info@mvo-trade.nl

KVK nummer: 76728919

Volg ons op Social Media